Stappenplan

1 Start verkoop
De folder, prijslijst en het inschrijfformulier zijn verkrijgbaar op de verkoopmanifestatie. Na deze start is alle informatie ook online beschikbaar.

2 Folder en plannen doornemen
Na de verkoopmanifestatie heb je even de tijd om je goed in te lezen, de locatie te bekijken en de omgeving te ervaren.

3 De inschrijving
Je hebt je verdiept en je weet nu waar jouw voorkeur naar uit gaat. Op basis van jouw voorkeur kun je je laten informeren over de hypotheek. Vergeet niet het inschrijfformulier in te leveren.

4 De toewijzing
De woningen worden door middel van een loting toegewezen. De wethouder maar ook alle inschrijvers zijn hierbij aanwezig.

5 Verkoopgesprek met de makelaar
Na de toewijzing word je door Vlieg Makelaars uitgenodigd om samen de contractstukken door te nemen. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen aan de makelaar stellen.

6 Tekenen van het contract
Jij ziet jezelf er al wel wonen, je weet het zeker. Dan ga je nogmaals naar de makelaar om de koopovereenkomst, de aannemingsovereenkomst en de overeenkomst met Klimaatgarant te tekenen.

7 In gesprek met de kopersbegeleider
Met de kopersbegeleider van Vastbouw (de aannemer) zul je jouw individuele woonwensen en het meer- en minderwerk bespreken.

8 Bezoek de showrooms
Van de tegelshowroom ontvang je een uitnodiging om jouw persoonlijke keuzes te maken. Voor je keuken kun je terecht bij Bruynzeel. Zij hebben speciaal voor de smartwoning een keukenaanbieding gemaakt. (Deze is niet in de prijs van de woning inbegrepen.) Bruynzeel bespreekt ook graag jouw wensen voor eventuele uitbreidingen aan de keuken.

9 Naar de notaris
Bij de notaris wordt de ‘levering’ geregeld. Op het moment van tekenen van de leveringsakte ben je eigenaar van de grond en de in aanbouw zijnde woning.

10 Start bouw
De bouw start vaak met een feestelijke bouwactiviteit. Tijdens de bouwperiode zul je door de aannemer regelmatig op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Voor de oplevering is er nog een kijk- en inmeetdag.

11 De oplevering
De sleutel is voor jou! Tegen het einde van de bouwperiode zul je van de aannemer een uitnodiging krijgen voor de oplevering van jouw huis.

12 Nazorg en garantie
Na oplevering kan het zijn dat er nog punten afgehandeld moeten worden. Bij oplevering zul je op de hoogte worden gesteld. Je kan nu heerlijk wonen!